Sambungan sekitar Majlis Pelancaran Novel Aleya Aneesa dalam bentuk ringkas.
         Aleya Neesa memberikan ucapan yang lahir dari hati.


1. Tahniah di ucapkan kepada team Alaf21 yang telah bertungkus lumus membuat persediaan untuk majlis tersebut. Ternyata, idea dan kreativiti mereka dalam setiap dekorasi dan ‘kejutan’ majlis pelancaran tidak pernah menghampakan. Berkat dari kesefahaman dan kerja berkumpulan mereka tentunya membuahkan hasil yang sungguh meriah dan memukau mata.
Antara petugas Alaf21 yang turut menjayakan majlis yang meriah ini.

2. Pada majlis tersebut kelihatan amat sedikit petugas media yang kelihatan. Dari maklumat yang diketahui, ada banyak acara yang kebetulan bertembung, yang berada di sekitar KL. Mungkin juga kerana lokasi majlis yang agak jauh dari kota. Namun begitu, majlis tersebut tetap meriah dan turut mendapat liputan ( walau wakilnya tiada). Fuh... canggih sungguh teknologi masa kini.

3. Satu perkara yang saya pelajari pada hari itu ialah majlis yang dirai akan tetap meriah dengan kehadiran keluarga tersayang, adik beradik dan saudara mara terdekat. Tak lupa juga teman-teman yang sudi berkongsi rasa, suka duka dan gembira. Tak kiralah di mana juga ianya diadakan. Kalau di hotel UiTM tu pun, kira dan memang cantiklah.


4. Pengacara majis, saudara Richie Rachman tetap maintain sempoi dan suka mengusik. Sesekali beliau terlepas kata dan diikuti dengan perkataan, oops.. Masa tu, semua hadirin ketawa...

5. Primadona yang menyerikan majlis tersebut iaitu Erra Fazira juga adalah salah seorang peminat novel-novel Alaf21. Dan kehadiran sebahagian besar novelis yang diminatinya membuat dia berasa seronok dan teruja. Apatah lagi apabila diberitahu kepada Cik Aleya Aneesa yang dirai itu bahawa dia sudah pun khatam kesemua novel-novelnya. Wah, bertambah kembang setamanlah Cik Aleya kita tu.. hik hik

  Erra Fazira memberikan ucapan seterusnya merasmikan majlis tersebut.


6. Erra Fazira juga kelihatan anggun dan langsing hinggakan ada yang bertanya apakah rahsianya, setelah melahirkan anak dia kembali ke bentuk asal. Katanya , tentulah dia mengamalkan diet dan menjaga makanan, selain dari itu ”slim world” juga membantu. Wahh... canggih gitu.


7. Apabila sebahagian novelis berkumpul, saya sudah dapat mengagak akan kemeriahannya. Meriah dalam gegak gempa yang terkawal. Oleh kerana agak ramai yang hadir, saya pun tak sempat hendak berbual dengan semua. Ada-ada saja cerita yang hendak dikongsi sesama mereka. Selain dari itu, si Erra fazira tu pun habih diterkamnya. Ajak beramah mesra selain bergambar-gambar. Maklomlah, bukan selalu bertemu pun.Tapi Erra tetap maintain dan kool melayan. Sporting betul dia.


8. Tema untuk majlis itu ialan merah, putih dan gold. Dekorasi dewan Sri Impian yang dirias kemas nampak menyerlah dengan lebihan warna gold melatari dinding dan syilingnya. Set meja makan juga dihias cantik dan kemas menambahkan selera pada pengunjung majlis. Betul ka? Apa-apa pun, makanan yang dihidangkan pun sungguh lazat, walau pun sekadar minum-minum petang.


9. Berita tentang penghijrahan En. Norden selaku pengurus bensar Alaf21 ke Sinar Harian adalah yang paling memeranjatkan sekali di majlis situ terutamanya kami. Beliau sudah 12 tahun menerajui Alaf21. Selama ini, beliau sentiasa dekat di hati kami ( Alaf21 FC). Beliau juga banyak membantu kelab dan sentiasa menyokong perjuangan Alaf21 FC. Tanpanya, kami tentu tidak akan sampai sejauh ini. Apa-apa pun, kamu doakan yang terbaik saja buat En. Norden di tempat yang baru nanti.


En. Norden (tengah) bersama Abang Long dan Ina dari Alaf21 FC.

Akhir kata, Tahniah sekali lagi buat Aleya Aneesa di atas penganugerahan novelis prolifik. Semoga selepas ini, beliau akan terus menulis dengan semangat yang berkobar-kobar dan cerita yang hebat-hebat.


Mersik

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google
 • Furl
 • Reddit
 • Spurl
 • StumbleUpon
 • Technorati