Alkisah semalam saya berkesempatan untuk bersembang dengan abang long, apa lagi, banyaklah soalan2 yang saya tanyakan mengenai Party Hari Jadi Kelab tu nanti..

M: Sibuk ke hari ini abang long?.
AL: Ya.. sibuklah jugak.

M : Bagaimana persiapan Kelab nak sambut Birthday nanti?
AL: Alah.. kita akan buat setakat yang termampu je, lagipun Kelab ini adalah Kelab Peminat, dan disokong oleh peminat, maka TANPA SOKONGAN dan kerjasama dari peminat sendiri, tiada apa yang mampu kita lakukan.

M : betul tuh abg long.. Kenapa nak dibuat waktu pagi?.
AL: Kita memikirkan tentang cuaca, kalau pagi tu, rasanya lebih selesa. Lagipun tak terlalu pagi,sebab kita bimbang, kalau petang, tiba - tiba cuaca tak mengizinkan, susah juga.

M: Eh!.. kat situ kan ada restoran.. Apa kata kita buat birthday didalam restoran?
AL: Hahahaha... kita manalah ada duit mersik oii, nak celebrate dalam restoran konon

M: (Dengan fikiran yang sedikit bingung) . Habis tu kita nak celebrate kat mana?.
AL: Kita akan buat majlis tu dikawasan lapang.

M: Tak ada kerusi meja atau khemah2 orang kahwin ke?
AL: Tak ada, malah kita akan bentangkan tikar jek. Duduk ramai – ramai, atas padang ...".

M: Wah.. Tradisional sungguh nih. Klasik gitu hik hik. Makan minum pulak, macam mana?
AL: Semua yang hadir, bawa makanan masing - masing manakala makanan atau minuman tu, kita akan dikongsi beramai - ramai. Kira macam potluck lah. Simbolik kepada, "berkongsi rezeki dan kesenangan serta kegembiraan".

M: Hmm... abang long, Kek tak ada ke?
AL: Sama macam makanan atau buah tangan yang lain, kalau ada yang berhajat nak bersedekah tuh, boleh saja bawa. Tak perlu besar, tapi cukup untuk orang lain bersama - sama menikmatinya.

M: Jadi, jemputan ini untuk ahli sahaja ke? Orang lain tak boleh ikut ke?
AL: Eh! TAKLah, majlis ini adalah untuk semua orang, maksudnya ahli, atau bukan ahli . Malahan untuk semua peminat novel ALAF 21, semua boleh datang. Malah kalau nak bawa rakan, ahli keluarga atau sanak saudara pun kita alu - alukan ..".

M: Lain - lain program tak ada ke?
AL: Tak ada ....(hehehe...sambil ketawa) Kenapa ? Nak ajak pokcik mersik untuk menyanyi ke?

M : Eh! Pokcik tuh tak boleh nyanyi, kang tak pasal2 hujan turun sampai ke subuh besoknya pulak.. alahaiii. Abih tu novelis ALAF 21 dijemput tak? Novelis yg cute2 tu ada jugak tak? Alah..
yg ituu tuu.. hik hik
AL: Ya, kita dah menjemput novelis untuk turut serta, kerana majlis ini juga adalah untuk mereka meraikan peminat yang telah menyokong mereka selama ini.

M: Siapa ye agak2nya novelis yang datang ?
AL: Maaf ye, abang long hanya boleh sebutkan InsyaAllah sahaja.M: Laa.. hmm.. ok, abang long, sebelum mengakhiri wawancara selamba ni, apa impian atau hajat abang long sebagai Presiden Kelab?
AL: Abang Long amat mengharapkan SOKONGAN, KERJASAMA, dan PENGLIBATAN dari semua pihak, kerana Kelab ini hanya akan dapat berdiri teguh serta kukuh dengan SOKONGAN dan KERJASAMA serta PENGLIBATAN dari mereka.

M: Terima Kasih daun keladi lah abg long, banyak2 keladi nya, kerana sudi untuk menjawab kemusykilan yang melanda dihati hamba nih.
AL: Sama - sama. Hah esok jangan lupa bawak pengat keladi hahaha.

M : Hik hik hik.. alahaiii

Demikian la serba sedikit maklumat2nya. Ha.. anda semua dah teruja ke? jangan lupa , ESOK !!. Mari kita sama2 kesana nanti. Santaii gituu..

Nota : Kalau ada sesiapa yang tak berapa pasti akan lokasinya, sila lawati laman web Eye On malaysia .

Dibahagian sebelah kanan( bawahnya) ada tertulis LOCATION MAP. Sila klik pada MAP dan akan ditunjukkan peta keseluruhannya.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google
 • Furl
 • Reddit
 • Spurl
 • StumbleUpon
 • Technorati